Welcome to the Toshiba Support Forum, created for customers and enthusiasts to share knowledge, solve problems and discuss technology. To join the discussion, please login or register.
Thread:
Satellite M70-340 - Screen goes black after BIOS load
Search Forum Boards
advanced searchadvanced search user searchuser search
Forum Content Key
Unread Indicates new content items added
Updated Indicates content items updated
Read Indicates content items read
This question is not answered. Helpful answers available: 2. Correct answers available: 1.


Permlink Replies: 7 - Pages: 1 - Last Post: 12-Jul-2011 10:49 Last Post By: Totius
Totius

Posts: 5
Registered: 06/07/11
Satellite M70-340 - Screen goes black after BIOS load
Posted: 06-Jul-2011 10:03
 
  Click to reply to this thread Reply
Satellite M70-340 screen goes black after BIOS load. Please assist
Xardas

Posts: 3,144
Registered: 02/10/09
Re: Satellite M70-340 - Screen goes black after BIOS load
Posted: 06-Jul-2011 11:30   in response to: Totius in response to: Totius
 
  Click to reply to this thread Reply
Hi Totius,

That means after the Toshiba BIOS screen nothing happens anymore or have you tried updating the BIOS? Maybe you can explain this again a little bit more detailed.

The problem is in such cases you can’t do much because it’s hardware based problem.

You can try to remove the battery and AC/DC adapter for at least one hour. Then connect both devices again and try to start your notebook.
Silas

Posts: 2,435
Registered: 10/02/05
Re: Satellite M70-340 - Screen goes black after BIOS load
Posted: 08-Jul-2011 08:23   in response to: Totius in response to: Totius
 
  Click to reply to this thread Reply
Can you enter BIOS settings?
Is HDD recognized properly?

Can you enter Advanced boot options using F8 at start-up and start OS in safe mode?
Can you use HDD as first bootable device (F12 at start-up)?

Check all this “standard” steps and send some feedback.

I cannot say for sure but I think HDD is troublemaker.
Totius

Posts: 5
Registered: 06/07/11
Re: Satellite M70-340 - Screen goes black after BIOS load
Posted: 09-Jul-2011 09:50   in response to: Xardas in response to: Xardas
 
  Click to reply to this thread Reply
If i startup the computer after the Windows 'WELCOME' note appears the screen goes black. I have tried to adjust the brightness, without success.

I did not try to update the BIOS.

I have removed the battery and will report back to you. Thanks for your support!

Regards
Totius

Posts: 5
Registered: 06/07/11
Re: Satellite M70-340 - Screen goes black after BIOS load
Posted: 09-Jul-2011 11:03   in response to: Xardas in response to: Xardas
 
  Click to reply to this thread Reply
I have also connected the laptop to a tv screen and then its fine.
Paolo30

Posts: 3,675
Registered: 21/09/09
Re: Satellite M70-340 - Screen goes black after BIOS load
Posted: 09-Jul-2011 11:18   in response to: Totius in response to: Totius
 
  Click to reply to this thread Reply
I have also connected the laptop to a tv screen and then its fine.
Seems somehow the notebook switched to external video output.
Try FN + F5 key combination.
This switches between external monitor and internal notebook screen.

Usually this should bring back the video output to internal display.
Totius

Posts: 5
Registered: 06/07/11
Re: Satellite M70-340 - Screen goes black after BIOS load
Posted: 12-Jul-2011 10:42   in response to: Paolo30 in response to: Paolo30
 
  Click to reply to this thread Reply
Thanks Paolo, I have tried it without success.

After I plugged it into the TV the tv screen was blue. I pressed Fn+F5 and the TV display went on. I again pressed Fn+F5, the tv screen was blue again and my laptop screen black. Could it possibly be a loose wire to the screen? Is there a way I can check it?
Totius

Posts: 5
Registered: 06/07/11
Re: Satellite M70-340 - Screen goes black after BIOS load
Posted: 12-Jul-2011 10:49   in response to: Xardas in response to: Xardas
 
  Click to reply to this thread Reply
Xardas, I have removed the battery - still no success. It seems as if the screen is flickering. It made a 'beep' sound when it came on and again when it went off.

It only happens once when bios starts - only for a brief moment.. Could it be a loose wire to the screen?
Legend
Master: 700 + pts
Scholar: 300 - 699 pts
Aficionado: 150 - 299 pts
Enthusiast: 50 - 149 pts
Beginner: 0 - 49 pts
Helpful Answer (5 pts)
Correct Answer (10 pts)

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums


Copyright © 1995-2011 TOSHIBA Corporation, All Rights Reserved
Powered by Jive Software