Welcome to the Toshiba Support Forum, created for customers and enthusiasts to share knowledge, solve problems and discuss technology. To join the discussion, please login or register.
Thread:
Sound not working Satellite U300-102
Search Forum Boards
advanced searchadvanced search user searchuser search
Forum Content Key
Unread Indicates new content items added
Updated Indicates content items updated
Read Indicates content items read
Thread Locked This thread is locked - replies are not allowed.


This question is answered.


Permlink Replies: 13 - Pages: 1 - Last Post: 27-Jan-2011 11:46 Last Post By: Xardas
NewAge.

Posts: 7
Registered: 26/01/11
Sound not working Satellite U300-102
Posted: 26-Jan-2011 10:25
 
Hi,

My laptop's sound isn't working, neither mic or speakers. Before yesterday they had been working. It had happened before, but I did a Symstem Restoration each time to 10th of Jan, and it worked.
Now I only have restoration points till 13th Jan, and I've tried all of them but they don't work.

After that, I used the last restoration point and installed all the Windows Updates. Still didn't work.

Then I changed BIOS to default setup. Still didn't work.

I tried to install the following drivers from toshibas page: Realtek audio driver, Flashing the BIOS, Config Free, Toshiba Hardware, Intel Display, Intel chipset SW.
Still not working.

I'm currently downloading all the drivers that are in toshiba's page.
Can someone help me make my sound work? It's really important.

Thanks in advance.
Keany

Posts: 1,223
Registered: 27/09/09
Re: Sound not working Satellite U300-102
Posted: 26-Jan-2011 12:49   in response to: NewAge. in response to: NewAge.
 
And what is the device status in device manager?
Is some hardware component listed as unknown?

When you start some player with mp3 file is there some error message?
Have you tested it with headphones?
NewAge.

Posts: 7
Registered: 26/01/11
Re: Sound not working Satellite U300-102
Posted: 26-Jan-2011 14:28   in response to: Keany in response to: Keany
 
It doesn't detect the sound. And it also has 2 undetected base system.

Here goes an image:

http://tinypic.com/view.php?pic=35ipzra&s=7

It's in Spanish, but I think it's easy to understand by the icos.

My device is: Intel 82801HBM ICH8M - High Definition Audio Controller

Help?

Thanx

Andrej

Posts: 3,243
Registered: 20/12/04
Re: Sound not working Satellite U300-102
Posted: 26-Jan-2011 15:00   in response to: NewAge. in response to: NewAge.
 
Sound device is obviously not installed properly.
And which operating system do you use?
NewAge.

Posts: 7
Registered: 26/01/11
Re: Sound not working Satellite U300-102
Posted: 26-Jan-2011 15:12   in response to: Andrej in response to: Andrej
 
I use Windows 7 Ultimate. I tried to install the sound driver from Toshiba's page. But didn't work.
MasterG

Posts: 2,890
Registered: 21/09/09
Re: Sound not working Satellite U300-102
Posted: 26-Jan-2011 15:24   in response to: NewAge. in response to: NewAge.
 
Hi

The notebook supports Realtek HD sound driver.
Try the sound driver directly from Realtek page.

This is the latest one…
NewAge.

Posts: 7
Registered: 26/01/11
Re: Sound not working Satellite U300-102
Posted: 26-Jan-2011 18:59   in response to: MasterG in response to: MasterG
 
Already tried installing from Realtek. Missed once more.

Help?

Thanx
MasterG

Posts: 2,890
Registered: 21/09/09
Re: Sound not working Satellite U300-102
Posted: 26-Jan-2011 21:13   in response to: NewAge. in response to: NewAge.
 
Delete the device marked with yellow exclamation mark and reboot the unit.
Then try again to install the driver in device manager.
NewAge.

Posts: 7
Registered: 26/01/11
Re: Sound not working Satellite U300-102
Posted: 26-Jan-2011 22:10   in response to: MasterG in response to: MasterG
 
I have already tried it this way. I uninstalled the marked. And then installed the Realtek Driver. ¿Is it that what you mean?

I have also done the following:

Installed all 20 drivers I found for my laptop at Toshiba.

Uninstalled all Windows Updates of 2011.

Still not working.

I'm thinking about formatting....

Any help before I do so?

Thnx
Xardas

Posts: 3,144
Registered: 02/10/09
Re: Sound not working Satellite U300-102
Posted: 27-Jan-2011 07:39   in response to: NewAge. in response to: NewAge.
 
Hi NewAge,

If you have already tested the newest sound driver from Toshiba and Realtek website, I think you have to reinstall Windows. I think something has muddled up the installation or you installed the drivers in wrong order… Who knows

The easiest way is if you take the Toshiba recovery disk for installing Windows. It contains all drivers and your notebook is ready to use after this.
NewAge.

Posts: 7
Registered: 26/01/11
Re: Sound not working Satellite U300-102
Posted: 27-Jan-2011 08:25   in response to: Xardas in response to: Xardas
 
Ok, i'll format.

But I don't have toshiba recovery disk. I'll have to format with a Win 7 .iso

I don't have a DVD to burn it, but i'll try to get one, if someone has any other solution, if I haven't formatted yet, I'll try.

Thnx
Xardas

Posts: 3,144
Registered: 02/10/09
Re: Sound not working Satellite U300-102
Posted: 27-Jan-2011 08:53   in response to: NewAge. in response to: NewAge.
 
Hi NewAge,

Normally it should be possible to get a recovery disk from an authorized service provider. You could ask the guys for such a disk, it would be the easiest way.

Normally you can order the recovery disk here:
https://backupmedia.toshiba.eu/landing.aspx

But I think for U300 it’s not possible because it’s too old…
NewAge.

Posts: 7
Registered: 26/01/11
Re: Sound not working Satellite U300-102
Posted: 27-Jan-2011 11:15   in response to: NewAge. in response to: NewAge.
 
I've formatted Windows 7. Now the sound works. I'll try to save a point of restoration that works forever I need to do so.

Thnx for all the help.

Best Regards
Xardas

Posts: 3,144
Registered: 02/10/09
Re: Sound not working Satellite U300-102
Posted: 27-Jan-2011 11:46   in response to: NewAge. in response to: NewAge.
 
Hey that was a great job, mate :)

Thank you for feedback!!!
Legend
Master: 700 + pts
Scholar: 300 - 699 pts
Aficionado: 150 - 299 pts
Enthusiast: 50 - 149 pts
Beginner: 0 - 49 pts
Helpful Answer (5 pts)
Correct Answer (10 pts)

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums


Copyright © 1995-2011 TOSHIBA Corporation, All Rights Reserved
Powered by Jive Software