Welcome to the Toshiba Support Forum, created for customers and enthusiasts to share knowledge, solve problems and discuss technology. To join the discussion, please login or register.
Thread:
Satellite U300 - Unknown devices after WXP installation
Search Forum Boards
advanced searchadvanced search user searchuser search
Forum Content Key
Unread Indicates new content items added
Updated Indicates content items updated
Read Indicates content items read
Thread Locked This thread is locked - replies are not allowed.


This question is answered.


Permlink Replies: 4 - Pages: 1 - Last Post: 06-May-2008 16:23 Last Post By: arroyo555
arroyo555

Posts: 2
Registered: 29/04/08
Satellite U300 - Unknown devices after WXP installation
Posted: 29-Apr-2008 07:26
 
Hello,

I have a Toshiba Satellite U300-14Q (Model PSU30E). I installed XP, but there are 2 unknown devices:

  • Controladora de memoria PCI - In English: PCI Memory Controller (I suppose...)
  • Dispositivo desconocido - In English: Unknown device.

I have installed all the drivers from Toshiba and Microsoft. What are the missing driver?

Greetings from Spain.
Horwath

Posts: 2,211
Registered: 20/12/04
Re: Satellite U300 - Unknown devices after WXP installation
Posted: 29-Apr-2008 10:27   in response to: arroyo555 in response to: arroyo555
 
Hello

  • PCI Memory Controller – Missing Robson module – this is not offered for WXP and this will always be listed in device manager. It should not disturb you at all.
  • Unknown device – I am afraid you have forget something. I do not know what but it can be card reader controller or maybe password utility.

Please be sure you have installed all listed stuff following “Installations Instructions” document. The installations order is also very important.
Chad

Posts: 1,326
Registered: 02/01/06
Re: Satellite U300 - Unknown devices after WXP installation
Posted: 29-Apr-2008 13:25   in response to: arroyo555 in response to: arroyo555
 
I can confirm the info posted by Horwath…
The PCI Memory Controller is the Robson package… it’s a feature supported ONLY by Vista and therefore XP drivers are not available…

The other unknown device could be a WLan, Bluetooth, Lan, modem, etc…
Check, if you have installed all available drivers…
Ivan25

Posts: 2,245
Registered: 16/12/04
Re: Satellite U300 - Unknown devices after WXP installation
Posted: 30-Apr-2008 10:13   in response to: arroyo555 in response to: arroyo555
 
Hello

This article can be interesting for you
http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/TSB83023N0000R01.htm

Bye
arroyo555

Posts: 2
Registered: 29/04/08
Re: Satellite U300 - Unknown devices after WXP installation
Posted: 06-May-2008 16:23   in response to: Ivan25 in response to: Ivan25
 
OK.

I will try to install all drivers again, following installation instructions.

Thank you.
Legend
Master: 700 + pts
Scholar: 300 - 699 pts
Aficionado: 150 - 299 pts
Enthusiast: 50 - 149 pts
Beginner: 0 - 49 pts
Helpful Answer (5 pts)
Correct Answer (10 pts)

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums


Copyright © 1995-2011 TOSHIBA Corporation, All Rights Reserved
Powered by Jive Software